مالتودکسترین یک پلی ساکارید است که از نشاسته گرفته می شود .اغلب جو ، ذرت ، جو دوسر ، سیب زمینی ، برنج ، تاپیوکا یا گندم. معمولاً این ماده به صورت یک پودر سفید رنگ بدون رطوبت و خشک شده با اسپری یا به ندرت به صورت مایع در می آید. برخلاف اکثر پلی ساکاریدهای دیگر ، مالتودکسترین طعم شیرینی به غذاها نمی بخشد. در عوض ، ویسکوزیته محصولات را افزایش می دهد.
بسیاری از مصرف کنندگان در غذاهایی مانند خامه قهوه ، پودینگ ، شیر خشک ، سس سالاد ، میوه های کنسرو شده و شیکهای پروتئینی نیاز به بافت دارند استفاده می کنند. این ماده حجم و حالت خامه ای را در این غذاها ایجاد می کند. که مصرف کنندگان آن را دوست دارند ، در حالی که مایعات درون آنها را تثبیت می کند.
مالتودکسترین به عنوان چسبنده ، به وفور در شیرین کنندههای مصنوعی استفاده می شود.،ماده ای که شکل متبلور شیرینکننده های بسته بندی شده را ایجاد می کند. که مصرف کنندگان به قهوه و چای اضافه می کنند.
در صنایع غذایی ، مالتودکسترین به کار می رود تا یک ماده روغنی یا مایع را به پودر تبدیل کند. این قابلیت خشک شدن و ضد پخت اجازه می دهد تا غذاها، مانند مخلوط های پودینگ فوری به صورت پودر باقی بمانند. تا مایع اضافه شود، در این زمان پودر به شکل بسیار چسبناک در می آید.
مالتودکسترین از تشکیل یخ در غذاهای یخ زده جلوگیری می کند. و اطمینان می دهد که بافت صاف اولیه در طول زمان حفظ می شود. این ماده وقتی به بستنی یا ماست یخ زده اضافه می شود ، دمای انجماد را نیز افزایش می دهد.
مالتودکسترین اغلب به عنوان جایگزین چربی درغذاهای بسته بندی شده، مانند محصولات پخته شده، دسرهای منجمد و حتی سوسیس مورد استفاده قرار می گیرد.
تحقیقات جدید نشان می دهد که این ماده حامل مناسبی برای طعم های مختلف است. هنگامی که روغن ها یا آب میوه ها یا سبزیجات غلیظ روی مالتودکسترین خشک می شوند، می توان آنها را به شکل پودر خشک کرد.
بسیاری از غلات و میان وعده های صبحانه با مالتودکسترین تهیه می شوند. تا بافتی ترد با پوشش جذاب و براق ایجاد شود.
مالتودکسترین عملکردهای زیادی دارد که شامل استفاده از آن به عنوان یک ماده پرکننده ، برای افزایش عمر مفید ، بهبود ظاهر پودر ، کاهش شیرینی ، جلوگیری از ذوب ، جلوگیری یا دیرکرد دانه بندی و کاهش تلفات مواد مغذی است.https://bakerpedia.com/ingredients/maltodextrins/
مقاله های مرتبط : خواص اعجاب انگیز مالتودکسترین در بدنسازی