مواد اولیه صنایع غذایی آلرژی زا

تاثیر افزودنی ها و مواد اولیه صنایع غذایی بر کودکان
تاثیر افزودنی ها و مواد اولیه صنایع غذایی بر کودکان
آگوست 4, 2021
برچسب زنی بر اساس مواد اولیه صنایع غذایی
برچسب زنی بر اساس مواد اولیه صنایع غذایی
آگوست 7, 2021

مواد اولیه صنایع غذایی آلرژی زا

مواد اولیه صنایع غذایی آلرژی زا تقریباً در2 درصد ازبزرگسالان و8 درصد از کودکان حساسیت غذایی ایجاد می کنند. تفاوت بین حساسیت و عدم تحمل در نحوه برخورد بدن با غذای مزاحم است.

در یک حساسیت غذایی واقعی، سیستم ایمنی بدن یک ماده تحریک کننده یا آلرژن را به عنوان ماده خارجی تشخیص داده. و آنتی بادی هایی را برای توقف “تهاجم” تولید می‌کند. با بالا گرفتن نبرد علائم در سراسر بدن ظاهر می شود.شایع‌ترین محل‌ها: دهان(تورم لب)، دستگاه گوارش(گرفتگی معده، استفراغ، اسهال)، پوست(کهیر، بثورات یا اگزما) و راه‌های تنفسی(خس خس سینه یا مشکلات تنفسی)است.

هیچ درمانی برای آلرژی غذایی وجود ندارد؛ تنها راه اجتناب شدید از غذای مزاحم است. برای افرادمبتلا به آلرژی غذایی،بزرگترین مشکل این‌است که بدانیم، آیا یک ماده آلرژی‌زا در یک غذای خاص‌وجود دارد یا خیر. عدم تحمل غذایی به دلیل کمبود شیمیایی (معمولاً فقدان آنزیم خاص) است و مشکلاتی را در هضم ایجاد می کند. عدم تحمل لاکتوز نمونه ای از عدم تحمل غذایی است. برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد تاثیر مواد اولیه صنایع غذایی در کودکان به مقالات قبل مراجعه فرمائید.

مواد غذایی آلرژی زا

سازمان غذاو داروی ایالات متحده هشت غذا(یا مواد غذایی) را شناسایی کرده است، که مسئول90 درصد واکنشهای آلرژیک غذایی هستند. این غذاها عبارتند از شیر‌و محصولات لبنی، تخم مرغ، حبوبات(بادام زمینی و سویا)، آجیل درختی، گندم، صدف سخت‌پوستان و ماهی.

تولیدکنندگان مواد غذایی باید عملیات خود را برای شناسایی و توسعه برنامه های کنترل آلرژن های ناشناخته ارزیابی کنند.همه جنبه‌های یک عملیات تولید باید مورد ارزیابی قرارگیرد، تا اطمینان حاصل شود که نقاط کنترل مواد اولیه صنایع غذایی مشخص شده‌اند.

ارزیابی خطرات آلرژن (خطر شیمیایی) باید بخشی از برنامه HACCP شما باشد. علاوه براین، آموزش پرسنل برای کارکنان خط تولید به اطمینان از‌درک کامل خطرات مرتبط با آلرژن ها کمک می کند. درک پیامدهای احتمالی مصرف کننده مبتلا به آلرژی غذایی اهمیت پیروی از روشهای کنترل مناسب را تقویت می کند. همچنین داشتن یک سیستم نظارتی مستمربرای تأیید اینکه همه نقاط کنترل به طور مداوم بررسی می شوند، مهم خواهد بود.

تحقیق و توسعه محصول / مهندسی و طراحی سیستم


ماهیت حساسیت‌زا بودن یک ماده را در‌نظربگیرید،آیا یک ماده غیرحساسیت زا وجود دارد‌ که بتوان به جای آن استفاده کرد؟
جریان محصول را طوری طراحی کنید که موادحساسیت زا،درانتهای خط تولید اضافه شوند تا درنتیجه قرارگرفتن در معرض تجهیزات را محدود کنند.
طراحی و نصب تجهیزات برای تمیز کردن ، بازرسی و نگهداری آسان تر
طراحی خطوط تولید برای جداسازی نقاط اضافی آلرژن ، اختصاص سیستم های تغذیه مجدد ، اطمینان از مهار محصول و حذف متقاطع خطوط نقاله
سیستمهای تولیدی را اختصاص دهید که فقط محصولات آلرژن یا غیر حساسیت زا را اداره کنند

مواد اولیه خرید ، حمل و نقل و ذخیره سازی


اطمینان حاصل کنید که تأمین کنندگان یک برنامه کنترل آلرژن مستند و اجرا شده دارند
مواد تشکیل دهنده را بشناسید ، وسایل کمکی برای پردازش و دوباره کاری که به محصول وارد می شود را در نظر بگیرید
مواد یا روغنهای ترمیم شده را خریداری نکنید
از بهداشت مناسب یا استفاده اختصاصی در حمل و نقل مواد عمده یا ظروف حمل و نقل که مجدداً استفاده می شوند اطمینان حاصل کنید
قبل از جایگزینی مواد اولیه ، مشخصات یا اظهارات مواد تشکیل دهنده را مرور کنید
مواد اولیه موجود در انبار را مدیریت کنید تا تماس متقابل بین مواد حساسیت زا و غیر حساسیت زا به حداقل برسد
مواد اولیه را به طور واضح برچسب بزنید تا مشخص شود حاوی آلرژن هستند

تولید و برنامه ریزی


اختصاص سیستمهای تولید ، استفاده از خطوط جداگانه ، تجهیزات ، اتاقها یا حتی امکانات در صورت لزوم
زمان بندی تولید: محصولات را با ترکیبات حساسیت زا به طور همزمان یا در پایان تولید تولید کنید ، سپس قبل از اجرای سایر محصولات ، پاکسازی کامل را انجام دهید.
ایجاد یک ماتریس آلرژن یا شبکه تغییر جهت شناسایی اقدامات یا تغییرات تولیدی که باید بین طعم ها یا محصولات انجام شود (اسپری یا تمیز کردن کامل)
از استفاده مجدد از خدمات واحد مانند آسترهای سینی خودداری کنید
قفل کردن وسایلی که از مواد حساسیت زا استفاده می کنند یا آنها را تامین می کند
در حین کار از تماس متقابل سایر محصولات در چرخ دستی های مجاور ، نوار نقاله و غیره محافظت کنید.
هنگام نمونه برداری از محصول در حال انجام ، مطمئن شوید که دستگاه نمونه برداری به طور مناسب بین محصولات ضدعفونی شده است
بین دوره های تولید ، زمان کافی برای پاکسازی اختصاص دهید

استفاده از Rework


داشتن یک برنامه بازسازی مستند از جمله موارد استفاده مشخص برای کار مجدد ، حفظ سابقه استفاده و سایر کنترل های مجدد برای ردیابی آلرژن ها
استفاده مجدد مانند محصول مشابه ؛ تشویق به بازسازی محصول حاوی برخی از مواد حساسیت زا
به طور واضح همه کارها را برچسب گذاری کنید. استفاده از برچسب های رنگی ، ظروف ، روکش های پلاستیکی یا بارکد برای شناسایی محصولات حاوی مواد حساسیت زا
اطمینان حاصل کنید که سیستم های تغذیه مجدد به درستی موجود هستند

برچسب زدن و مواد بسته بندی


برچسب مواد موجود را بررسی کنید، ممکن است تأمین کننده محصول اشتباه ارسال کرده یا از برچسب اشتباه استفاده کرده باشد.
صحت برچسب را بررسی کنید .
اطمینان از رعایت مقررات برچسب زدن که عموماً نیاز به اعلام همه مواد دارد. استثناء شامل ادویه جات ترشی جات، برخی از رنگ ها ، طعم دهنده ها و وسایل کمک پردازش و افزودنی های اتفاقی در سطوح ناچیز یا فاقد عملکرد یا اثر فنی است. اگر یک افزودنی اتفاقی یا کمک فرآوری از یک ماده حساسیت زا مشتق شده باشد ، باید روی برچسب درج شود.
استفاده از برچسب های احتیاطی (مانند “ممکن است حاوی”) را به جای شیوه های خوب تولید محدود کنید. از موادی که در فرمول نیستند نام نبرید.
مدیریت مواد بسته بندی اضافی ؛ ظروف یا برچسب های قدیمی را از گیاه جدا کنید
پتانسیل تماس متقابل روی تجهیزات بسته بندی را در نظر بگیرید
برای محصولات بسته بندی شده و بدون برچسب، سیستم هایی را ایجاد کنید تا اطمینان حاصل شود، که محصول صحیح در ظروف با اعلامیه مواد تشکیل دهنده بسته بندی شده است.
بررسی قابلیت ردیابی محصول ؛ برای اطمینان از بازیابی همه محصولات در صورت فراخوان، از سیستم شماره گذاری زیاد در مواد اولیه برای محصولات نهایی استفاده کنید، برای تأیید فراخوان ساختگی انجام دهید.

آموزش


اطمینان حاصل کنید که همه کارکنان از برنامه پیشگیری از آلرژن آگاهی دارند، بنابراین آنها به اهمیت آن به عنوان بخشی از برنامه ایمنی مواد غذایی تأسیسات اعتقاد دارند.
مواردی که باید شامل موارد زیر باشد:

تعریف عوامل حساسیت زا

عواقب آن برای افراد حساس

اهمیت کنترل آلرژن ها

شایع ترین مناطقی که مشکلات ایجاد می شوند

اقدامات کنترل

https://www.mda.state.mn.us/food-feed/managing-food-allergen-risks-guide-manufacturers

1 دیدگاه

  1. […] دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مواد اولیه صنایع غذایی آلرژی زا روی لینک کلیک […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود

گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟