نحوه انتخاب مواد اولیه صنایع غذایی

تهیه پنیر موزارلا با اسید سیتریک
نحوه تهیه پنیر موزارلا با اسید سیتریک
جولای 19, 2021
تولید بیوتکنولوژیک اسید سیتریک
تولید بیوتکنولوژیک اسید سیتریک
جولای 24, 2021

نحوه انتخاب مواد اولیه صنایع غذایی

مواد اولیه صنایع غذایی پایه و اساس محصولات غذایی نهایی است. به همین ترتیب ، آنها باید از الزامات نظارتی ،ایمنی و قانونی برای استفاده مورد نظر شما و عملکرد و کیفیت فرآیند و محصول شما برخوردار باشند .

در گذشته ، هنگام انتخاب مواد اولیه صنایع غذایی جدید ، تحقیق و توسعه به تنهایی کار می کرد. اما اکنون تیم گسترده ای ازمتخصصین به دلیل افزایش دسترسی به مواد منحصر به فرد و پیچیده ، تأمین از منابع گسترده جهانی ، روش های رسیدگی و مقررات خاص لازم است. این تیم ارزیابی می کند که آیا این ماده محدودیت هایی دارد یا ممکن است بسیار پرهزینه باشد یا خیر و تعیین می کند که آیا اقداماتی برای جلوگیری از مشکلات احتمالی ایمنی برای کارمندان و محصول لازم است یا نه

نقش های سنتی

تحقیق و توسعه (R&D) – محصول نهایی را برای پاسخگویی به انتظارات مشتری اختراع می کند.
کنترل کیفیت – اطمینان حاصل می کند که برنامه ها و عملکردها محصول نهایی را به همراه دارد که ایمن ، قانونی و مطابق با استانداردهای شرکت و همچنین مشخصات ذکر شده توسط تحقیق و توسعه باشد.
تولید (از دریافت تا حمل و نقل) – مواد اولیه و فرآورده و محصول نهایی را به روشی مناسب کنترل می کند (از جمله قابلیت تجهیزات) تا اطمینان حاصل شود که محصول نهایی سالم ، قانونی و مطابق با مشخصات تحقیق و توسعه است.
فروش – با R&D و مشتری برای تعریف و مذاکره یک محصول قابل قبول با یک قیمت وابسته همکاری می کند.

تخصص هر واحد برای تعیین مشخصات مورد نظر برای هر ماده اولیه لازم است.

انتخاب مواد اولیه


تحقیق و توسعه مواد اولیه مناسب را بر اساس عملکرد انتخاب می کند. عملکرد می تواند شامل چندین بعد باشد ، مانند ارائه مشخصات محصول نهایی (چسب ، غلیظ کننده ، نوع رزین برای بسته بندی پلاستیکی و غیره) ، ویژگی های ارگانولپتیک (طعم ، رنگ ، عطر ، بافت) ، ویژگی های ایمنی محصول (برای کاهش pH یا فعالیت آب) و مواد نگهدارنده (افزایش ماندگاری ، رنگ ، یا حفظ عطر و طعم ، و غیره).

محدودیت های استفاده از ماده اولیه چیست؟

مواد اولیه صنایع غذایی بدون محدودیت ، دریک لیست به عنوان مواد ایمن (GRAS) در ایالات متحده شناخته شده است.
محدودیت برای محصولات خاص مانند : محدودیت یا ممنوعیت استفاده از مواد اصلاح شده ژنتیکی برای محصولات ارگانیک.

منابع مورد استفاده : اطلاعات فنی تأمین کننده ، مقررات کشور فروشنده ، به عنوان مثال ، آیین نامه قوانین فدرال ایالات متحده (CFR) ، آژانس بازرسی مواد غذایی کانادا ، کمیسیون اروپا و غیره

آیا مواد اولیه با استانداردهای موجود شرکت یا مشتری (به عنوان مثال ، کوشر ، حلال ، ارگانیک ، فاقد گلوتن) مطابقت دارد؟

منابع مورد استفاده: استانداردهای شرکت ، اطلاعات فنی تامین کننده ، گواهینامه های تهیه شده توسط تأمین کننده.

محدودیت های مربوط به گیاهان
آزمایشات به همکاری نزدیک بین تحقیق و توسعه و تیم سازنده نیاز دارد. نمونه سوالاتی که باید پاسخ داده شود و روش شروع ، در حین و بعد از دادرسی به تسهیل روند دادرسی کمک می کند.

ملاحظات OSHA

آیا مواد جدید برای کارمندان یا تأسیسات نگرانی بالقوه ایمنی ایجاد می کند؟ (مانند یک ماده قابل اشتعال یا پودر تحریک کننده ای که نیاز به تخلیه دارد)؟

آیا سطحی از مصرف برای سمی شدن ماده اولیه وجود دارد؟ اگر چنین است ، چگونه کنترل می شود؟

ملاحظات ایمنی محصول

از طریق موتورهای جستجو اطلاعات تاریخی در مورد این ماده پیدا کنید (برای مثال : عامل بیماری زا + نام ماده بیماری ناشی از غذا )
تیم ایمنی مواد غذایی ، خطرات بالقوه بیولوژیکی ، شیمیایی و فیزیکی وابسته به ماده اولیه (بررسی HACCP / HARPC) و همچنین برنامه های پیش نیاز وابسته و مراحل پیشگیری ، حذف ، کاهش برای خطرات شناسایی شده را ارزیابی می کند.
تحقیق کنید که آیا اقدامات ایمنی محصول موجود به طور مداوم انجام می شود (به عنوان مثال ، اندازه ذرات برای دستگاه های الكتریكی موجود بسیار بزرگ است).
آیا برنامه ها یا رویه های جدید نیاز به توسعه دارند؟

به عنوان مثال ، یک برنامه آلرژی زا که روش های جدید موجود در از بین بردن ماده حساسیت زا متفاوت موثر باشد.

هزینه های مواد و تولید

آیا هزینه های مرتبط با این ماده وجود دارد ، مانند نگهداری برای بررسی COA و یا آزمایش های داخلی ، نیروی کار اضافی ، کاهش انعطاف پذیری خط ، افزایش زمان تغییر ، افزایش زمان قبل از استفاده (مانند ذوب ، هیدراتاسیون و مخلوط کردن ، و غیره.)؟

اندازه و نوع بسته بندی

آیا این ماده از نوع کالایی است که می توان از چندین منبع خریداری کرد؟ در این صورت ، مشخصات موجود را از چندین تامین کننده مقایسه کنید.
آیا می توان مقاوت را افزایش داد ؟ تا بتوان از بیش از یک منبع یا طیف وسیعی از مواد موجود خریداری کرد؟
آیا خرید می تواند ماده مشابه عملکردی را پیدا کند که هزینه کمتری داشته باشد یا نگرانی کمتری داشته باشد؟

اندازه و نوع بسته بندی براساس استفاده پیش بینی شده است
به طور معمول ، هرچه کانتینر بزرگتر خریداری شود ، هزینه هر پوند نیز ارزان تر است. با این حال ، اگر پیش بینی استفاده از 100 پوند در سال باشد ، ظرفیت مناسب برای خرید چیست؟ منطقی نیست که در کیسه های 50 پوندی ( با افزایش احتمال آسیب یا آلودگی با تخریب یا استفاده از مواد منقضی شده) خریداری شود.

مشخصات مواد اولیه


بعد از اینکه تیم خصوصیات اصلی ماده اولیه را مورد بحث و بررسی قرار داد ، نوبت اجرا است. در یک سفارش خرید باید نام خاص و شماره کالای تهیه کننده برای مواد ذکر شود. یک توصیه این است که تاریخ تجدید نظر در برگه داده های فنی (با مشخصات مرتبط) ذکر شود.

با رشد یک شرکت یا پیچیدگی بیشتر نیازهای شما ، اطلاعات تأمین کننده در مشخصات شما گسترش می یابد. حداقل اطلاعات باید شامل اطلاعات فنی و ایمنی مواد غذایی باشد ، از جمله:

نام محصول و شماره مورد تأمین کننده.
اجزای سازنده یا ترکیب مواد.
وجود مواد حساسیت زای غذایی تنظیم شده یا مشتری شناخته شده.
اطلاعات ارگانولپتیک (شکل ظاهری ، طعم و بو).
اطلاعات مناسب فیزیکی ، شیمیایی و میکروبیولوژیکی.
اطلاعات حمل و نقل و ذخیره سازی.
ماندگاری

برای مواد بسته بندی ، ترکیبات مواد بسته بندی مانند شیشه ، پلی اتیلن (PET) ، پلی پروپیلن (PPE) و غیره مشخص شود.

مواد آلرژی زا

بیشتر تأمین کنندگان مستقر در ایالات متحده ، فقط آلرژن های تنظیم شده توسط ایالات متحده را در نظر می گیرند.

اگر کنترل های شما دقیق تر است، اطمینان حاصل کنید که تأیید کتبی حضور / عدم حضور مواد حساسیت زای موردنظر را دریافت می کنید.

اطلاعات تحلیلی


ویژگی های تحلیلی معمولاً به جای حس شما به آزمایش با ابزار نیاز دارند. برای مثال ، توصیف ارگانولپتیک رنگ محصول می تواند “مایع قرمز” باشد و اطلاعات تحلیلی بر اساس قرائت رنگ سنج است.

خصوصیاتی که باید بیان شود شامل خصوصیاتی است که به عملکرد ، کیفیت و ایمنی مواد غذایی وابسته هستند.

همانطور که قبلاً توضیح داده شد ، تعیین پارامترهای کلیدی بیولوژیکی ، شیمیایی و فیزیکی نیاز به تحقیق و توسعه و مدیریت کارخانه دارد تا اطلاعات مربوط به مواد ، الزامات نظارتی و تاریخچه تأمین کننده و همچنین نحوه استفاده از مواد داخلی را بررسی کند.

پارامترهای ایمنی مواد غذایی می تواند شامل ویژگی های بیولوژیکی ، شیمیایی یا فیزیکی باشد.

محدودیت های بیولوژیکی – میکروبیولوژیکی برای عوامل بیماری زا ، مانند سالمونلا و لیستریا مونوسیتوژنز.
مواد شیمیایی – سطح غنی سازی ، سطح سولفیت ، محتوای فلزات سنگین و غیره
فیزیکی – اندازه و مواد خارجی (سنگ ، شیشه ، فلز ، استخوان و غیره)

شرایط مناسب برای حمل و ذخیره مواد را مشخص کنید. دستورالعمل های خاص ذخیره سازی یا کاربری را از جمله “منجمد نکنید” یا “در یک فضای مقاوم در برابر شعله نگهداری شود” قرار دهید.

به دنبال توصیه های ذخیره سازی تامین کننده ، ماندگاری محصول را شرح دهید (ضمانت کیفیت و کیفیت تامین کننده کالا).

تعیین کنید که دستورالعمل های خاصی برای دست زدن به مواد وجود دارد . مانند اینکه آیا کارکنان نیاز به پوشیدن ماسک صورت یا سایر تجهیزات محافظ شخصی (PPE) دارند ، یا اینکه مواد باید قبل از استفاده تکان داده شوند.

اطلاعات اضافی در مورد یک ماده جدید یا اصلاح شده ممکن است برای شرکت و مشتری شما حیاتی باشد. ممکن است بخواهید این الزامات را در مشخصات مواد اولیه ذکر کنید.

مانند: اندازه و ترکیب بسته بندی (مانند کیسه کاغذی 25 پوندی ، چند لایه ، جعبه موج دار چند لایه ؛ تانکر فله).

رنگ ها : آیا این یک “رنگ مجاز” (به عنوان مثال ، زرد شماره 5 ، قرمز شماره 40) است؟
طعم ها – آیا عطر و طعم مصنوعی و یا طبیعی است؟
ارگانیک – آیا مطابق با USDA (7 CFR 205) با مشخصات برنامه ملی ارگانیک (NOP) مطابقت دارد؟

اهمیت انتخاب صحیح مواد اولیه صنایع غذایی

درک صحیح از مواد خریداری شده برای تأمین کنندگان و مشتریان بسیار حیاتی است.

موادی که انتظارات شما را برآورده نمی کنند ، می توانند به میزان قابل توجهی باعث کاهش بهره وری ، افزایش هزینه ها به دلیل آزمایش اضافی ، دوباره کاری یا تخریب شوند. و می تواند محصول ، شرکت ، مشتریان و مصرف کنندگان شما را در معرض خطر مسائل خطرناک قرار دهد.

از طرف دیگر ، درک مواد و روشهای مناسب ، و همچنین بدست آوردن مواردی که انتظارات شما را برآورده می کنند ، بهره وری را افزایش می دهند .

خطرات احتمالی ایمنی مواد غذایی را کاهش می دهند و عامل تولید یک محصول نهایی با کیفیت بالا و سازگار است.

برای اطلاعات بیشتر در مورد دسته بندی مواد اولیه صنایع غذایی ، به مقاله دسته بندی مواد اولیه صنایع غذایی مراجعه نمایید.

منبع:/https://www.qualityassurancemag.com/

1 دیدگاه

  1. Parivash گفت:

    ممنون، مطالب مفیدی بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود

گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟