مشکلات تامین مواد اولیه صنایع غذایی در چند سال اخیربا تعیین سیاستهای جدید ارزی آغازگردیده. و تبعات این سیاستگذاریها همچنان بر بدنه صنایع دیده میشود.
در حال حاضر تولیدکنندگان برای تامین مواد اولیه هر روز با یک قیمت جدید روبهرو میشوند. این موضوع نشان میدهد نوسانات قیمتی همچنان به قوت خود باقی است. این نوسانات در حالی وجود دارد که برخی مواد اولیه مورد نیاز برای خطوط تولید در بازار یافت نمیشود. از سوی دیگر، خریدها ۱۰۰ درصد نقدی و حتی پیشپرداختی شده است.
این موضوع باعث شده تولیدکنندگان و فعالان تا روز تحویل مواد اولیه مورد نیاز خود از قیمت قطعی کالای خریداری شده بیخبر باشند. اما این روند تا پیش از صدور بخشنامههای ارزی وجود نداشت. صاحبان صنایع اجناس مورد نیازشان را با قیمتهای ثابت خریداری و در زمان تخلیه و تحویل، حسابشان را تسویه میکردند. اما اکنون نه تنها قیمت مواد اولیه مورد نیاز افزایش چشمگیری یافته، بلکه تا زمان تحویل کالا، قیمتها متغیر و نوسانی است. این روند مسیر رشد و توسعه صنایع داخلی را پر از دستانداز کرده.
بهگونهای که نمیتوان گفت تنها یک صنعت خاص مانند صنعت غذا با چنین چالشهایی روبهرو است. https://donya-e-eqtesad.com
یکی از بزرگترین این چالش ها برای کارخانه های تولید مواد غذایی ناتوانی در تامین مواد اولیه است. به طوری که برخی از مواد اولیه صنایع غذایی با وجود تخصیص ارز دولتی، گرانتر از قیمت ارز آزاد عرضه میشود. واردات بعضی از مواد اولیه صنایع غذایی از ابتدای امسال تا نیمه مهرماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته بین 45 تا 50 درصد کاهش خواهد یافت.
افزایش چند برابری نرخ حمل و نقل و ترانزیت از دیگر مشکلاتی است، که بهصورت گسترده دامن گیر واردکنندگان و تامینکنندگان مواد اولیه صنایع غذایی گردیده است. که این افزایش هزینهها باعث بالاتر رفتن قیمت تمام شده مواد اولیه وارداتی و در نتیجه افزایش قیمت تمام شده محصولات نهایی تولیدکنندگان داخلی میگردد.
اولین راهکار این است که : وزارت صنعت، معدن و تجارت واردکنندگان و تولیدکنندگان را به حال خود رها کرده تا خودشان کار واردات و صادرات را انجام دهند. در اینصورت ارز موردنیاز برای انجام کار را نیز خودشان تأمین خواهند کرد.
سیاستگزاریهای ارزی مهمترین موضوعی است که دولت باید به آن رسیدگی کند. چندگانه بودن نرخ ارز باعث بروز نابهسامانی در تمام حوزههای صنعت خواهد شد. مسألهای که باعث ایجاد رانت و زیانهای غیرقابل جبران در تمام کشور شد، چند نرخی بودن ارز بود.
کاهش دخالتها و اجرای قوانین اقتصاد آزاد بهترین روش برای برون رفت از این وضعیت است. http://sanatghaza.com
راهکار دیگر، توسعه رقابت پذیری در ایران به وسیله دسترسی به مواد اولیه با کیفیت و قیمت مناسب و رقابتی است.
تولید کنندگان در شرایط موجود در صورتی که بخواهند وضعیت را عوض کنند. و منافع خود را حفظ کنند ناچارنداز مواد اولیه با کیفیت پایین و جایگزین استفاده کنند. برای جلوگیری از چنین اتفاقاتی باید امیدوار بود، که بخش خصوصی و دولت با همکاری هم با هدف تولید مرغوب و با کیفیت و سلامت محور برای مصرف کنندگان از ورود مواد اولیه قاچاق و بی کیفیت جلوگیری گردد زیرا نهایتا این مشکل دامن گیر همه ی اقشار جامعه و عزیزانمان خواهد شد.
شرکت زرین پارسین سپهر ، دارای سال ها سابقه درخشان در تامین مواد اولیه صنایع غذایی می باشد . و سعی نموده ، با تضمین کیفیت محصولات و خدمات و همچنین منعطف بودن در شرایط پرداخت سهم بسزایی در سلامت این صنعت ایفا نماید. برای آشنایی بیشتر با محصولات و استعلام قیمت لطفا از طریق وبسایت یا تماس با کارشناسان فروش اقدام نمایید.
3 دیدگاه
[…] اطلاع از وضعیت کنونی تامین مواد اولیه به مقاله تامین مواد اولیه صنایع غذایی مراجعه […]
[…] تامین مواد اولیه صنایع غذایی […]
[…] تامین مواد اولیه صنایع غذایی […]