گوارگام چیست؟

اسید سیتریک
تفاوت اسید سیتریک خشک و آبدار
ژوئن 26, 2021
زانتام گام چیست؟
زانتان گام چیست؟
ژوئن 28, 2021

گوارگام یا صمغ گوار از نظر ماهیت ساختاری نوعی پلی ساکارید بوده که زنجیره اصلی آن مانوز است و گروه های جانبی متصل به آن نیز از نوع گالاکتوز می باشند. این ماده از گیاه گوار استخراج شده. و در ترکیب با آب، محلولی غلیظ را ایجاد می کند. که به سبب داشتن این ویژگی در صنایع غذایی کاربرد های بسیاری دارد.https://www.jahaneshimi.com/5062/%DA%AF%D9%88%D8%A7%D8%B1%DA%AF%D8%A7%D9%85/

گیاه گوار بسیار شبیه به لوبیا و در مناطقی مانند هند و پاکستان پرورش داده می شود. گوارگام به عنوان پر کننده ، تثبیت کننده ، غلظت دهنده و روا کننده به کار می رود. و به دلیل وزن مولکولی بالا خاصیت غلظت دهندگی بالایی دارد. به همین دلیل غلظت بالاتری نسبت به بسیاری از محصولات مشابه مانند ذرت دارد. از پودر گوارگام بیشتر با عنوان صمغ گوار نام برده می شود. گوارگام با دانه های درشت دارای ویسکوزیته ی کمتری است .

با توجه به نوع استفاده محصول نهایی ممکن است مراحل تولید کمی متفاوت باشد ولی به طور کلی در تولید تجاری گوارگام مراحل آن عبارتند از: خرد کردن تمیز کردن ساییدن و پرداختن.

برخلاف سایر تغلیظ‌کننده‌ها مثل نشاستهٔ اصلاح‌شده، می‌توان از گوارگام در مواد غذایی دارای برچسب کاملاً طبیعی استفاده کرد.https://fa.wikipedia.org/wiki/%DA%AF%D9%88%D8%A7%D8%B1%DA%AF%D8%A7%D9%85

کاربرد های گوارگام

گوارگام در صنایع مختلف از جمله صنایع غذایی ،دارویی ،آرایشی ، بهداشتی ، کاربرد های گوناگونی دارد . در ادامه به موارد کاربرد این ماده ارزشمند در صنایع مختلف اشاره میکنیم.

در صنایع غذایی به عنوان یک پرکننده مقرون به صرفه و طبیعی به کار می رود . همچنین برای تهیه بستنی به علت خاصیت هیدراتاسیون سریع در آب سرد به عنوان یک پایدارکننده به کار برده می شود .از دیگر کاربرد های آن می توان به استفاده از آن در محصولات پخته شده مانند کیک و کلوچه و بیسکوویت اشاره کرد .

در صنایع دارویی از این ماده به عنوان بالابرنده چسبندگی و ویسکوزیته استفاده می شود . همچنین به دلیل طبیعی بودن منشا ان برای بسیاری از بیماری های رودوی ،یبوست ،دیابت ،کلسترول بالا و…کاربرد دارد. از موارد جالب فواید گوارگام مفید بودن آن در درمان اسهال کودکان و نوزادان است .

گوارگام به عنوان مواد اولیه در صنایع ارایشی بهداشتی مانند شامپو ،لوسیون، صابون ، کرم استفاده می شود.سورفکتانت بودن این ماده ، آن را محصولی ارزشمند برای تولید مواد

آرایشی و بهداشتی می کند. گوارگام مورد استفاده در صنایع آرایشی بهداشتی ، با کیفیت بالا و مطابق با آخرین تکنیک های تولید است .

گوارگام در محصولات لبنی و شیرینی

در محصولات لبنی از پودرگوارگام در بافت استفاده می شود ، چسبندگی و رنگ را حفظ می کند ، مانند دسته بندی محصول مانند بستنی ، پنیر ، پنیر فرآوری شده ، شیر طعم دار ، پودینگ و موارد دیگر. کاربرد آن در غذاهای یخ زده عمودی در صنایع غذایی نیز به خوبی باعث کاهش تشکیل کریستال به عنوان چسبنده و تثبیت کننده می شوند. همچنین بسیار جالب است که از آن برای فرآوری محصولات غذایی پخته برای جلوگیری از رطوبت و به دلیل کیفیت دادن به بافت ، حجم ، ساختار و ضخامت استفاده می شود. با گوارگام نانوایی نیز به عنوان شیرینی های شیرینی زیبا برای اهداف تزئینی عمل می کند.

گوارگام در صنعت

پودر صمغ گوار به عنوان یک بازدارنده خوردگی سبز به حمل و تولید روغن کمک می کند ، که در غلظت های بسیار کم به آن اضافه می شود ، از تماس فلز و عوامل خورنده با سطح جلوگیری می کند.

یک کلاس جدید از صمغ گوار اصلاح شده باعث کاهش شدید کشش های سطحی و سطحی (IFT) می شود و در حین عملیات بازیابی روغن تقویت شده (EOR) می تواند به عنوان وسیله ای موثر برای شکستن مایعات عمل کند.

گوارگام معمولا به صورت پودر ریز و درشت و به رنگ سفید کمرنگ و پرنگ فروخته می شود. برای کسب اطلاعات بیشتردرباره این محصول و قیمت می توانید با واحد فروش در تماس باشید .https://zarinparsin.ir/product/pellentesquex/

2 دیدگاه

  1. نیلوفر گفت:

    بسیار عالی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود

گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟